Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Barbecue's aan boord

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 14:33 #850567

  • Guia IV
  • Guia IV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1298
Hier ook een tevreden Cobb gebruiker, we bbq-en er alleen maar mee eigenlijk en meestal met gewone briketten. Dat schoonmaken is inderdaad een crime, maar als je alleen bbq't dan hoef je alleen het rooster maar schoon te maken en de rest alleen een beetje af stoffen.

Makkelijkst is een nachtje in een plastic zak laten weken in dasty (de gele inderdaad) dan is het nog een beetje te doen. Het spetteren van vet in de kuip is inderdaad wel wat vervelend.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 16:46 #850588

  • HPV
  • HPV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6046


"Pollo con dildo" van de cobb mer speciale dekselverhoger en een klem voor de kip

Afgelopen donderdag . Anderhalf uur en super
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 20:44 #850640

  • SanderH
  • SanderH's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4287
Een Weber Go Anywere is ook een prima bbq om mee te nemen. Niet aan te raden om te gebruiken aan boord, maar wel op de kant (indien toegestaan).

Scheelt overigens heel erg veel welke briketten/houtskool je gebruikt qua rook bij starten.
Thuis bqq is behoorlijk veel en je ziet echt verschil in rook van de diverse kolen/briketten. Weber briketten vind ik heel erg roken, Dammers of Black Ranche daarentegen veel minder (en sneller heet). Nu heb ik Ecobrassa gekocht (geperste kokosbladeren). Schijnt heet en schoon te branden (ook bij de start)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:06 #850644

  • boeiend
  • boeiend's Profielfoto
Hier ook al vele jaren Cobb gebruiker, heb mijn tweede dit jaar ekregen, nu een compact uitvoering. Past net wat fijner in de bakskist.

Blijf wel in de positieve / negatieve gebruikerservaringen hangen. Makkelijk en snel een vleesje braaien, maar mis de echte bbq taste. Heb thuis een vette Amerikaanse smoker en dat is toch wel een flink stukkie beter dan op de Cobble stone, maar het is makkelijk en snel.
Minder makkelijk schoonmaken en je moet écht direct de bakplaat en deksel eraf halen, heb er al wat versleten en alles wat je er bij koopt is duur. De Grillplaat blijft beter, maar dan mis je weer de rook en bbq smaak, doordat daar geen gaten in zitten.

Blijft een leuk en ideaal ding voor aan boord, of als je snel en makkelijk wat vlees wil bbq-en, maar het blijft wel een flink compromis t.o.v. een goede weber, goede smoker o.i.d., laat staan een big green egg.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:12 #850645

  • ManneeB
  • ManneeB's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1388
Hire ook een gebruiker van de Go anywhere, heb alleen geen boot. Voordeel van de ecobrassa briketten is ook dat ze vierkant zijn en dus ook makkelijk te stouwen zijn.

Als ik op de zuidmeeting kom, dan komt de Go anywhere ook. Misschien dat ik wel een picanha maak voor de liefhebbers..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:27 #850648

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17781
Zuidmeeting wordt een Battle of the Barbecue's lijkt het
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:30 #850650

  • SanderH
  • SanderH's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4287
Het begint allemaal in mijn beleving met een juiste bereiding van het vlees met gebruik van de juiste bbq-technieken. Of je daar nu een Cobb, offset smoker of kogel bbq voor gebruikt maakt niets uit.
De standaard bbq is een vleescrematie waar je het verschil niet proeft tussen de sateprikkers en de kip. Dat is best jammer, eigenlijk.

Ikzelf heb een Weber en maak daar alles op. Pizza, taart, vlees en ook "low & slow" en het hele jaar door. Sinds ik de technieken een beetje doorheb is dat gewoon zo veel lekkerder. Wij bbq-en gemiddeld 1 keer in de week, het hele jaar door (nu even niet, helaas)

Als ik echt een keer geld over heb koop ik een Primo XL (en geen Green Egg).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:33 #850652

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3301
ilCigno schreef :
Zuidmeeting wordt een Battle of the Barbecue's lijkt het

Ok, ik zal wel overal gaan proeven dan :laugh:
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:35 #850653

  • SanderH
  • SanderH's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4287
iemand moet het doen...;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 21:46 #850655

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3301
Moet ik dan ook punten geven? ;)
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 23:40 #850661

Jeetje wat een enthousiasten hier! Vraag me wel eens af waarom er verhoudingsgewijs meer mannen into BBQ lijken te zijn dan er mannen van koken houden. Heeft dat met het "fikkie stoken" te maken, het voor de leuk ipv dagelijks koken temaken?

Maar de hamvraag: kan ie ook "pulled pork"? Dat is helemaal in toch, deze zomer!?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 04:44 #850674

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3301
Waar is de tijd dat de bbq bestond uit een kotelet, een stuk spek en een boereworst?
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 05:34 #850675

  • Eclips
  • Eclips's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6539
Een stuk spek? En het hangt er vanaf wat je met een boerenworst bedoelt, maar dergelijke dingen ben ik op een bbq nog nooit tegen gekomen.
Het o zo trendy pulled pork zal zeker wel gaan op een Cobb oid, maar dan zul je hem wel hem keer of 3, 4 van nieuwe brandstof moeten voorzien. En je moet de temperatuur laag houden. Niet echt geschikt dus voor een bbq op het water, tenzij je een hele dag blijft liggen.



Gepost met de officiële Zeilersforum-app
Roald

Never follow a Southerly!
Laatst bewerkt: 09 juli 2017 05:37 door Eclips.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 09:05 #850719

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3889
Ik weet niet hoe het in NL momenteel is maar in Scandinavië komen er steeds meer havens dat je niet meer op je eigen BBQ mag barbeknoeien en wordt je verwezen naar een centrale bbq plaats. Is wel wat voor te zeggen want een ieder ruimt niet altijd zijn eigen troep alhoewel dat hier over het algemeen nog wel meevalt. Maar veiligheid is ook zeker een belangrijk aspect hierin ,want sommigen nou ja idioten kun je ze beter noemen gaan op een houten steiger zitten barbeknoeien. Ik weet ,er zijn bbq's die kan zonder probleem kunnen maar ............. B) schijnt ook iets met de lokale brandweer regels te maken te hebben. B)
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Laatst bewerkt: 09 juli 2017 09:05 door svalk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 11:12 #850737

svalk schreef :
Ik weet niet hoe het in NL momenteel is maar in Scandinavië komen er steeds meer havens dat je niet meer op je eigen BBQ mag barbeknoeien en wordt je verwezen naar een centrale bbq plaats. Is wel wat voor te zeggen want een ieder ruimt niet altijd zijn eigen troep alhoewel dat hier over het algemeen nog wel meevalt. Maar veiligheid is ook zeker een belangrijk aspect hierin ,want sommigen nou ja idioten kun je ze beter noemen gaan op een houten steiger zitten barbeknoeien. Ik weet ,er zijn bbq's die kan zonder probleem kunnen maar ............. B) schijnt ook iets met de lokale brandweer regels te maken te hebben. B)

Wat een mekka! Maar ik houd dan ook niet van BBQ'n :laugh:
Elk jaar een andere boot houdt je scherp
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 09 juli 2017 12:24 #850752

Op het iT soal Workum ook een bbq plaats, althans daar gezien lol


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zoek niet naar 100 dingen waarom iets niet werkt! Zoek naar 1 ding wat wel werkt .
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 09 juli 2017 12:27 #850753

Nachtvlinder schreef :
Jeetje wat een enthousiasten hier! Vraag me wel eens af waarom er verhoudingsgewijs meer mannen into BBQ lijken te zijn dan er mannen van koken houden. Heeft dat met het "fikkie stoken" te maken, het voor de leuk ipv dagelijks koken temaken?

Maar de hamvraag: kan ie ook "pulled pork"? Dat is helemaal in toch, deze zomer!?

Bbq als het even kan elke dag !!!!

Nu moet ik wel zeggen dat ik met de bbq niet 1 keer maar 2 keer heb gezondigd met aankoop nieuwe bbq


Tis een weber op gas , ik schaam mij diep heeeeeeel diep xd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zoek niet naar 100 dingen waarom iets niet werkt! Zoek naar 1 ding wat wel werkt .
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 12:30 #850754

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6101
Heb een paar jaar de Cobb gehad, je kan er echt heel veel mee en het is een leuk ding.
Ding heeft echter 2 nadelen : geeft meer werk met schoonmaken dan b.v. een WGA en grillen kan je er niet op. Maar voor op de boot een prima ding, zeker dat je hem kan verplaatsen tijdens grillen. Ik ben echter weer over op de WGA. (Weber go Anywhere)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 18:26 #850799

  • Zeewinde
  • Zeewinde's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6085
Ik zet de Cobb ook wel eens op het achterdek.
Erg leuk..ankeren en dan BBQ'en.

Alleen krijg ik die cobbstones niet altijd even makkelijk aan.
Heb dus ook aanmaakblokjes......rookt wel effe.

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 09 juli 2017 19:31 #850811

  • mmaassen
  • mmaassen's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 730
Zeg dat wel. Met Hemelvaart in Oudeschild op de steiger een pittige discussie tussen een Hollandse dame en een Duitse meneer. Die was woest, want de dame had een Cobb aangestoken en de rook ging aan de andere kant van de steiger via het vluchtluik het schip van die Duitser in. Hij was zeer stellig dat in de haven niet gebarbecued mocht worden. Ik heb de gemoederen gesust en de man uitgelegd dat ik van de havenmeesters van Hoorn en Enkhuizen begrepen heb dat een Cobb wel is toegestaan. Toen moest ik natuurlijk weer uitleggen wat een Cobb is en dat het roken slechts een minuutje is.

Vervolgens zijn we zelf toch maar aan het strand gaan barbecueën :)

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk
Time Out - Elan 333 (2001)
Laatst bewerkt: 09 juli 2017 19:34 door mmaassen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 20:50 #850848

  • MrDJ
  • MrDJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 861
Ondanks dat Cobb staat voor koken op kolen en als zeer veilig wordt beschouwd werd het ons verboden te gebruiken in de haven van Terschelling ( passanten haven )

De Cobb wordt daar gezien als barbeque!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 21:21 #850859

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3889
MrDJ schreef :
Ondanks dat Cobb staat voor koken op kolen en als zeer veilig wordt beschouwd werd het ons verboden te gebruiken in de haven van Terschelling ( passanten haven )

De Cobb wordt daar gezien als barbeque!

Wat is het verschil tussen koken en bakken of grillen op kolen ? Beide is open vuur en ik denk dat het daar om gaat toch ?
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 22:05 #850862

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17781
Vanavond voor het eerst de Cobb uitgeprobeerd, gewoon thuis op de tuintafel. De familie was unaniem enthousiast over het gemak en de bakresultaten. En nog nooit zo makkelijk de boel weer op kunnen ruimen. Ik had aluminiumfolie in de opvangrand gedaan, dat werkt perfect. Na het barbecuen het mandje met de nog brandende Cobblestone eruit gepakt, alufolie eruit, bakplaat afspoeten en de boel was al nagenoeg schoon. Nog wel in de vaatwasser gezet, maar aan boord met een sopje was ook prima gegaan.

Er waren vijf geldige inschrijvingen voor de wijnkoeler en deze 'gerandomized' te hebben komt daar dit lijstje uit:
Waterman
Sprokkie
Roan
Anjo
Maarten-Jan

Waterman is dus de gelukkige winnaar. Stuur me even een PB met je adres dan stuur ik hem op.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 22:48 #850869

Ik ben vast naief, maar als zo'n Cobb niet rookt, hoe krijg je dan die typische BBQ smaak aan je vlees? Of moet ik het meer zien als een hetelucht oven of zelf stoofpan?

In havens zal het verbod vast meer om stank gaan dan "open vuur". Een Origo is toch net zo "open vuur".
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 23:04 #850872

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3301
Een mede-jachthavener heeft gisteren mosselen klaargemaakt in zijn Cobb met gebruik van de wok. Ze smaakten heerlijk!!!
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.304 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl