Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Bijwerken beschadigde kajuittrap

Bijwerken beschadigde kajuittrap 07 feb 2024 11:16 #1539823

De kajuittrap van mijn Parker 335 was bij aankoop al beschadigd aan de onderzijde. Kennelijk is de trap niet altijd correct achter de steuntjes op de bodem geplaatst.

Inmiddels heb ik de trap bijna kaalgeschraapt mbv een schraapstaal en verfföhn. Ik wil de trap lakken met De IJssel Double coat cabin varnish (4x), na een grondering met De IJssel impregnatiehars. Ipv de antislip treadmaster dat er oorspronkelijk op zat en dat niet tot de voorrand van de treden reikte, wil ik een laag cabin varnish met antislippoeder gebruiken.

De belangrijkste vraag is welke optie voor de onderrand het fraaist is: ik dacht zelf aan: fineer opnieuw plakken waar het nu los zit. De ontbrekende stukken vullen met ingedikte epoxy. Na vlakschuren een donkere expoxy lak over de onderste 7cm zetten.

Maar misschien heeft iemand een beter idee?

Sailing a Parker 335 liftkeel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Bijwerken beschadigde kajuittrap 07 feb 2024 11:24 #1539825

Dat is ingewaterde multiplex.
In een soortgelijke situatie heb ik de onderste paar cm van de multiplex afgefreesd en vervangen door even dik massief teak. Nooit meer inwatering.
"You means de Womens' Libromatium Movenint done created de uncontrollable urgement to play dingle-dangle-dingle wit de personal requipment of yo own gender?" Zappa, Thing Fish
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Bijwerken beschadigde kajuittrap 07 feb 2024 11:57 #1539828

  • jerry
  • jerry's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 6764
Als je de oplossing van Baasklusje niet kiest omdat je niet kunt frezen, lijkt mij jouw eigen oplossing prima te doen. De onderste 7 cm zijn dan weer hecht en goed beschermd. De lagen inpregneer epoxy op de trap, uitgezonderd de onderste 7 cm lijken mij overbodig. Goed lakken is voldoende.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Bijwerken beschadigde kajuittrap 01 apr 2024 20:28 #1550309

Dit is het resultaat geworden. Trap helemaal kaal gemaakt, dan een laag epoxy-injectiehars aangebracht en vierlagen De IJssel Cabin Varnish (polyurethane op waterbasis). De beschadigingen aan de onderzijde waren vooraf hersteld met polypox van De IJssel. De donkere band is ter camouflage van deze polypox. Het is een extra teakbeits, metcern Cabin Varnish om weer een zijdeglanzend oppervlak te krijgen. Met antislippoeder in Cabin Varnish zijn de treden beter tegen uitglijden beveiligd dan het Treadmaster dat er eerst op zat want dat lag alleen op het vlak van de trede en niet op de rand van de treden. NB de beschadigingen waren het gevolg van onjuist plaatsen van de trap en niet tgv inwateren.

Sailing a Parker 335 liftkeel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.279 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl